четверг, 12 апреля 2012 г.

"Будь що є можливим. У бібліотеці"

Як повідомляє Амеріканська бібліотечна асоціація, в США зараз триває загальнонаціональний тиждень бібліотек (National Library Week). Відзначають його бібліотеки як тільки можуть, в тому числі й швидкими акціями на улюбленому американському сервісі твіттер. Цікаво, що щороку від бібліотечних друзів-твіттерян вимагається все менше, точніше й коротше :) - зараз, наприклад, треба розповісти, що таке бібліотека за допомогою 6 слів.

Х-ммм... щось на зразок конкурсу девізів, що традиційно проводить наша бібліотечна асоціація, але трохи відрізняється за формою. Ознайомитись з результатами найкоротших та найкмітливіших можна на хештегом #nlw6words.

Щохвилини там з'являються нові шедеври. Наразі мені сподобалось
"Anything is possible. In a library. "

Також "Bell rings. Go home? No. Library! "


вторник, 3 апреля 2012 г.

М.Мошков: "Времени осталось 10 лет"

Наткнулась на интервью с создателем известной электронной библиотеки Максимом Мошковым, где он высказывает своё мнение о бумажных книгах и чтении вообще и, в частности, утверждает, что бумажной книге осталось жить всего каких-то 10 лет :(



Люблю бумажные книги ещё с детства и знаю, что таких, как я, немало, поэтому как-то не верится, что всё так круто изменится к 2022. И думаю, библиотекари будут со мною солидарны.

Оказалось, со мною солидарны и создатели вот такой вот картины книжного будущего из The New York Times. Ура! Значит, не всё ещё потеряно :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...