пятница, 25 октября 2013 г.

Про експерименти з фліпбуками та підступний вай-фай в бібліотеці

Останнім часом від п'ятниці до п'ятниці нічого суттєво не змінюється, і здається блог впевнено увійшов в новий режим оновлення - один раз наприкінці кожного тижня. Здається, таки прийшов неминучий блогерський "середній вік" - це я лише три роки назад хотіла онлайн-гопака кожного дня танцювати :).

А цього тижня хочу поділитися наступними найцікавішими новинами та корисними порадами:


     1. Якщо ви ще прочитали про це в російських бібліотечних блогах, то вам буде цікаво дізнатися про те, що відоме видавництво "Ексмо" випускає на ринок паперові книги в новому форматі "фліпбук" - дуже ергономічні та з незвичним дизайном. 

І     Іншими словами, ці паперові книги зовнішньо нагадують електронні, їх зручно тримати однією рукою та читати в транспорті, і це мабуть дуже подобається молоді.

      Страницы в книгах формата «флипбук» будут напоминать монитор букридера или смартфона... Также флипбуки удобно носить с собой: их размер составит всего 18×8 сантиметров, а напечатаны книги на тонкой рисовой бумаге.

Подобный книжный формат, по сообщению пресс-службы издательства, популярен во многих странах Западной Европы. Например, в Нидерландах за два года было продано более миллиона флипбуков.

Представители издательства «Эксмо» считают, что новый формат демонстрирует изменения, которым необходимо подвергать бумажные книги для того, чтобы они отвечали требованиям современных читателей. Не все любители чтения принимают электронный формат книг, и многим из них должно понравиться то, что печатные книги станут более легкими и эргономичными, заявляют в пресс-службе издательства. Некоторые эксперты книжного бизнеса даже называют флипбуки «стратегией выживания» бумажной книги.


      Издательство «Эксмо» обладает эксклюзивными правами на выпуск флипбуков в России. В ближайшее время в новом формате выйдут двадцать книг. Первыми флипбуками, которые появятся в российских книжных магазинах, станут «Марсианские хроники» Рэя Брэдбери, «Шоколад» Джоанн Харрис, «Норвежский лес» Харуки Мураками, «Над пропастью во ржи» Джерома Д. Сэлинджера, «Generation «П» Виктора Пелевина и другие образцы современной отечественной и зарубежной прозы. 
      
      Цікаво, яке видавництво розпочне видання фліп-буків у нас і коли саме. 

     
2. Хочу порекомендувати дуже добру книгу для тих, хто цікавиться або вже активно експериментує з якісною візуалізацією даних для презентацій та інфографіки - адже всім відомо, що люди найкраще та найскорше сприймають саме зорову інформацію. Нейтан Яу – «Искусство визуализации в бизнесе».


      Книга стане в пригоді маркетологам, презентерам (у тому числі й тренерам), журналістам, фандрейзерам (щоб ефектно підкорювати потенційних спонсорів) та дизайнерам. 
      
      Це детальний підручник, автор якого пояснює, де можна знайти потрібні вам дані, я їх форматувати, доопрацювати та підготувати до правильної візуалізації, а також яке програмне забезпечення варто при цьому використовувати. Тут можна Купить книгу «Искусство визуализации






    3.
І, наостанок, та враховуючи післяобідній п'ятничний настрій, хочу поділитися ідеєю, запозиченою у мережі - як можна пожартувати над любителями Wi-Fi у бібліотеці, але мабуть таки вже ближче до першого квітня :)   

   

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...