четверг, 8 сентября 2011 г.

Унесенные ураганом: на связи в библиотеке

Здається, на Гопаку незподівано розпочався тиждень (аби не більше) американських бібліотек... ну, значить не опираюся долі :) та пишу про те, як винахідливі бібліотекарі з публічної бібліотеки Прінстауна (штат Ньо-Йорк) скористалися з... нещодавнього урагану Ірен, який частково знеструмив або залишив без Інтернету тисячі осель й дуже залежних від нерівнодушних до Інтернету та своїх улюблених гаджетів американців.

Комунікаційна служба бібліотеки нещодавно відзняла свіжий відео-сюжет по гарячих слідах - а саме про те, як вони, користуючись взявши до уваги ситуацію і маючи гарний непошкоджений Інтернет-зв'язок, оголосили та провели такий собі День підзарядки та зв'язку в бібліотеці. Що з цього вийшло - дивіться нижче, якщо коротко - повний аншлаг та 4500 відвідувачів у цей день.

Користувачі сиділи де й на чому тільки можна, в тому числі на підлозі й підзаряджали всі свої можливі пристрої (в сюжеті в кожного мінімум по 3 - айфон, айпад та Макбук :)) та спілкувались з навколишнім світом, з яким на декілька днів майже втратили зв'язок. І були надзвичайно вдячні за це своїй бібліотеці, яка працювала в цей день до 23 години!    


Plug In and Power Up Day at Princeton Public Library from Princeton Public Library on Vimeo.

4 комментария:

  1. Цікавий досвід користування бібліотекою

    ОтветитьУдалить
  2. Так, за кордоном вже давно не вважається, що Інтернет, комп'ютер та різні клубні, спеціалізовані інформаційно-навчальні послуги з використанням ІТ - це щось дивне для бібліотеки. У нас же на таку діяльність часто дивляться, як на спотворення місії бібліотеки.

    ОтветитьУдалить
  3. Ні не зовсім так. Якщо Інтернет вже став звичним явищем в досить великої частини бібліотек, то просто людське відношення - прийти, підзарядити, спитати по телефону розклад руху автобуса чи відповідь на запитання кросворду і т.п. - дехто вважає таким, що не входить в перелік бібліотечних послуг, я вже не кажу про те, щоб, не дай Боже, якійсь бомж завітав. А це - бібліотека з "человеческим лицом".

    ОтветитьУдалить
  4. @Погоджуюсь про человеческое лицо. Тому в такі бібліотеки люди із задоволенням йдуть - і за людським відношенням, і для того, щоб задовольнити свої в першу чергу людські (а не суто дослідницькі, читацькі або наукові) потреби.

    ОтветитьУдалить

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...