вторник, 20 сентября 2011 г.

Классическая библиотека трансформируется в социальное учреждение нового типа

Вже уявляю обурення та все, що подумають (якщо не напишуть) з цього приводу аноніми - борці за класичні старі бібліотеки - книгозбірні. Я теж дуже люблю і книгу, і класику у всіх її проявах - від інтер’єру й одягу до Пушкінської прози й менуетів, фуг і прелюдій Моцарта з Бахом - наприклад, Баха слухаю починаючи від народження (батьки включали :)) та колись сама із задоволенням виконувала. Але ж час не стоїть не місці й інколи таки корисно трохи йти з ним в ногу, в тому числі й бібліотекам...

".. сегодня именно библиотеки рискнули  заимствовать формы работы ряда специализированных учреждений и внедрить их в своей деятельности. Тут вам картинные галереи и концертные площадки, клубы по интересам и театры разных направлений (от кукол до пантомимы, исторического моделирования и литературного слова) музеи, дискуссионные клубы и даже приёмные депутатов и различных начальников. А также – учреждения дополнительного образования, центры обучения иностранным языкам, более-менее регулярные собрания коллекционеров чего-либо.


Сегодня в библиотеках работают особенные люди. Сотрудники библиотек – это «каста» людей с огромным потенциалом креативности, это кладезь инноваций. Энергия и энтузиазм, помноженные на знания, дают необычные плоды. "


По материалам X Форума публичных библиотек России, который проходил в Самарской области и завершил свою работу 16 сентября. (Отсюда)

2 комментария:

  1. Як би там не було, бібліотека залишиться книгозбірнею, але час змушує бібліотеки змінюватися. І всі це прекрасно розуміють. Щоб підняти інтерес до читання і повернути читача в бібліотеку, приходиться використовувати не властиві форми роботи. Тому ми співаємо і танцюємо...І обурюватися не збираємось:)

    ОтветитьУдалить
  2. БібліоШЕЛЕСТ - Дійно, вашу позицію поділяє вже досить багато колег, і це дуже приємно. Але ж багато й досі обурюються (особливі обурення йдуть зазвичай з-під анонімних акаунтів :) та зустрічають якщо не критикою, то "зі скрипом" кожну нову або новоформатну пропозицію...

    ОтветитьУдалить

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...