воскресенье, 4 сентября 2011 г.

Цікаве за тиждень

... точніше не так, щоб за цілий тіждень, але десь так за другу його половину:

Звичайно, як завжди діти з їх батьками й вчителями, а  також численне студентство цього року знов пережили відсвяткували 1 вересня. Чула, що цього року були й сюрпризи - батькам першокласників ніби дали цього дня вихідний (і правильно!!), погода була аж занадто по-літньому теплою і, як наслідок, були випадки, коли бідним дітям очевидно було забагато щастя під палким сонцем і довгими директорсько-викладацькими промовами, так що їм фізично ставало погано... Як сказала з цього приводу у Твіттері Наталья, "может уже пора что-то в этих линейках менять"?

"Пора реформировать нашу систему образования!"- ніби почувши цей могутній блогерський голос з Херсону, сказав сам Микола Янович й довів свої серйозні наміри та обізнаність з такими модними зараз словами, як "блог" та "опініон-мейкер", запросивши до себе на зустріч українських блогерів, що бложать на тему освіти. Ще й розповів потім про це на своїй сторінці у Фейсбуку - ми до цього дожили :)

Що це були за блогери, я досі не дізналася, але є надія, що пізніше щось таки проясниться. Бо бібліотечний твіттер над цим вже працює, і я в них вірю :). А поки що цитую М.Я.:


"День был очень тяжелый. А в конце - это общение, которое, можно сказать, меня вдохновило. Очень интересные, содержательные ребята. Их и других надо привлекать к выработке и реализации правительственных решений. Договорились, что блоггеры пришлют свои предложения, а я по ним дам поручения. И договорились продолжить такие встречи". 


Хто зна, може й бібліотечних - навколо-бібліотечних блогерів - "очень интересных, содержательных ребят" колись на такі зустрічі запрошувати будуть? Мрії, мрії... хоча - як часто повторюється в деяких популярних бібліотечних відео-роликах, "мрії повинні збуватися"... так що поживемо-побачимо... А поки що можна тільки уявляти, що сказав би Миколі Яновичу, наприклад, Пан Бібліотекар та що додали би Нетикетка з Могилянською Бібліотекаркою... Ну, і я би, знаєте, теж очевидно не втрималася та про сучасну шкільну програму, навчання й виховання майбутніх чоловіків-теперішніх хлопців й не тільки додала :) 

Я ж поки що насолоджувалася останнім на Н років наперед спокійним (без лінійок) 1 вересня та першою книгою твіттер-рецептів, яку нещодавно створили практичні англійці. Бо життя
таке зараз, знаєте - часу завжди обмаль, все бігом (у тому числі й приготування їжі), про традиційний English 5 o'clock tea мабуть вже самі англійці рідко коли згадують. Тому прості й доступні кулінарні рецепти довжиною в 140 символів - саме те, що треба.

Bookmix.ru

Выпущена кулинарная книга с рецептами из Твиттера

Книга 'Tweet Pie: The World’s Shortest Recipe Book' совершила революцию в кулинарных книгах, показав, что рецепты вполне могут удобно размещаться в 140 словах, как в социальной сети Twitter.

Идея книги принадлежит британскому производителю газовых плит, сообщает портал Kedem. Коллектив авторов признался, что идея твит-рецептов появилась после чтения современных шеф-поваров: Дели Смит и Джейми Оливера.

Рецепт ростбифа у Делии содержал 872 слова, а у Джейми – 773 слова.

Чтобы упростить задачу читателю и были собраны рецепты, для которых достаточно 140 слов, но которые при этом остаются понятными и легко воспроизводимыми.

Из нескольких тысяч рецептов, присланных пользователями сети Twitter, для книги было отобрано 50 лучших.

Источник: BookMix.ru

Гарного всім наступного тижня!

13 комментариев:

  1. У Вас там зараз конкурс - пропоную дати приз Яновичу з формулюванням "Прем'єру за те що не відмінив надбавки попереднього прем'єра".

    ОтветитьУдалить
  2. и у вас все та же песня - сплошные реформы. как ц нас любят "до основанья разрушить, а затем..."

    ОтветитьУдалить
  3. @pan.bibliotekar - оригінальна пропозиція :)... але якщо ви вважаєте прем'єра другом бібліотек(и), то формально маєте повне право написати відповідне есе та подати свого кандидата на конкурс. От люди здивуються ;)

    ЧУМработница - угу, после каждого реформирования думаешь "а бы не хуже, чем было"...

    ОтветитьУдалить
  4. якщо б "Прем'єру за те що не примножив надбавки попереднього прем'єра"...

    ОтветитьУдалить
  5. @Pani Ne Bibliotekar: Я б Володимирівну запропонував, все-такм нічого кращого за 50% друзі бібліотек не вигадали.

    Але пан Радіон сказав, що Вона зараз зайняті, а Ви ще б подумали же я Міст підставити хочу=)

    Крім того, не знаю які призи: мобільник заберуть, а рідер може видатись надто символічно.

    Якщо вже дуже серйозно, то читав умови і сказано конкретно для вашої бібліотеки. Думаю, типу подарував делонгі ітд., тому нікого не реєструю.

    А Янич теж мінімум плеєр заслужив за те, що не перекреслив благі дії попереднього Кабміну. Імхо.

    Якщо згадані персонажі не викликають остраху - свистіть і я спробую знайти сторінку на фб=)

    ОтветитьУдалить
  6. Да, от вмієте ви, Пане, озадачити :) Ну, особисто в мене так жоден із згаданих кандидатів (та напівжартівливий-напів-дуже серйозний відповідний допис-есе - на блозі або фб) остраху не викликає, але я зараз ніби трохи у відпустці, тому краще перепитайте в Ганни. Бо раптом не всі зрозуміють ваше почуття гумору :)

    Призи - тут інтрига. Щоб цікавіше було... Але очевидно, що вони будуть пам'ятні ;)

    Всім - також очевидно та цілком зрозуміло, що можливо не всі з щедрих та владних друзів бібліотек захочуть так широко афішуватися... Але таким людям зазвичай ані призи, ані лайки та фонфари на фб непотрібні - нехай лише переглянуть всі роботи конкурсантів та це надихне їх на ще більші дружні до бібліотек справи :)

    ОтветитьУдалить
  7. @pan.bibliotekar
    Ну, звісно! Ідеї виглядають чудово і - головне - щиро. А як каже Альфа-банк, чесним бути вигідно. Щодо призів, так, інтрига поки зберігається, але вони точно будуть. Отже, із задоволенням чекаємо на Вашу роботу!

    @Pani Ne Bibliotekar
    Справді плідний видався тиждень. Що ж, їдемо далі!

    ОтветитьУдалить
  8. @Ганна - досі сміюся над новими рекламними роликами (їх там на тему чесності декілька :) Альфа-банку, дякую!

    @Pan - буду за Вас вболівати! Давайте або на "найоригінальніший" (з огляду на запропонованих кандидатів), або приз глядацьких симпатій :)

    ОтветитьУдалить
  9. @Pani Ne Bibliotekar: А чому за мене?! Хіба виграє не посадовець??

    ОтветитьУдалить
  10. Готово! Перший, точніше перша, Є.

    ОтветитьУдалить
  11. Pani Ne Bibliotekar
    еге ж, ролики суперські. Єдиний недолік, кажуть, що вони їх вчасно не "посіяли" і тому не досягли максимального ефекту. Але тим не менш, гарні... ;)

    pan.bibliotekar
    Переможець - посадовець, але бібліотекаря-автора переможного есе також буде відзначено.
    Дякуємо за есе!

    ОтветитьУдалить
  12. @pan - симпатично і лаконічно :) Вже лайкнула

    ОтветитьУдалить

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...