воскресенье, 20 марта 2011 г.

Про контент, Мармулєтку та Історичну правду без прикрас

...або враження від Microsoft Minicamp #3.

Вчора провела 4 незабутніх години в офісі київського Майкрософта, який презентував журналістсько-блогерській спільноті елегантний та безпечний Internet Explorer 9 та одночасно запропонував декілька експрес майстер-класів від відомих блогерських асів у форматі міні-кемпу.

Порівняно з MS Blogtober Fest-ом у 2010 р., про який я вже колись із таким захопленням писала, цей захід був більше домашнім та затишним (ну, mini все ж таки :)), але не менш цікавим та захоплюючим.

Тема кемпу була Content is King, але, як з’ясувалося вже під час презентацій, справжньою темою було емоційне залучення аудиторії та пристрасть автора блога як вирішальний фактор успіху ресурса.

Що вам сказати з цього приводу? Я вже давно так не хотіла випити вина з легеньким яблуневим присмаком, як під час презентації, яку робив про свій відео блог сомельє Олексій Дмитрієв :).
Зацікавила мене й Історична правда від Вахтанга Кіпіані, який веде цей проект, балансуючи між правими та лівими Крутами, розкриваючи людям маловідомі фотографії та нариси з життя минулих століть та подаючи історію країни не однобоко, а з різних точок зору.

Але що мене найбільше, як то кажуть, зачепило та порадувало - то це зіркова Мармулєтка з її блогом Ragu.li :). Приємно, як же приємно було бачити, що не лише мене нудить від "блиску" та "вишуканості" нашого бомонду, і що знайшлася така добра душа, яка ще й витрачає на цю тему по 40 хвилин свого часу щодня, не отримуючи за це жодної матеріальної винагороди.

Ну, і я від всієї душі порадувалася за Gagadget, які періодично роблять великі онлайн-конкурси з визначенням переможців жеребкуванням, і яким ніхто чомусь не каже, що ці конкурси неправильні :)

Детальніше з реакціями публіки, іншими презентаціями та основними тезами доповідачів на кемпі можна ознайомитись за хеш-тегом події в твітері #mscampua.
А для тих, кто досі не переконався у принадах та чеснотах нового IE9 у мене залишився лише один аргумент - брейк-данс :)



До речі, вже вкотре переконуюся в містичності компанії Майкрософт. Це ж треба було - як тільки оголосили та відзначили Новий рік з ІЕ9 19 березня - одразу в Києві повалив сніг. Думаєте вони про це не знали наперед? Ще й як знали, до того ж підготувалися - роздали всім учасникам кемпу по симпатичній фірмовій шапочці, яка мене так врятувала, коли я під цим снігом бігла назад до метро :)

Не порушуючи стару добру традицію "деньги текст вечером, стулья фотографии утром", найкращі світлини викладу трохи пізніше. Заходьте ще! ;)

10 комментариев:

  1. і фото самої Мармулєтки буде???

    ОтветитьУдалить
  2. Однако,весело живете,братья-славяне! Я все со стороны наблюдаю,читая комментарии у Пана библиотекаря,какая у вас бурная неспокойная жизнь,революционная,можно сказать. Так что спасибо за радостный весенний пост,который,как мне кажется,породит такие же комментарии.

    ОтветитьУдалить
  3. Заздрю,виглядає цікавим захід, Майкрософт рулить:-)Дякую за пост! А "Пристрасть автора блога як вирішальний фактор успіху ресурса" - як на мене, є ключовим:-)
    Вахтанг з його "Історичною правдою" справді рекордсмен, молодець.

    ОтветитьУдалить
  4. @liuda - фото Мармулєтки викладати не планувала (цікавіше просто подивитися її блог :)), але Інтернет робить неможливе можливим - http://blogosphere.com.ua/2011/03/19/third-microsoft-minicamp/, перше фото знизу

    @ЧУМработница - ну, если уж совсем заскучаете - дайте знать. Откоммандируем Пана библиотекаря ненадолго к вам. Только потом не жалуйтесь :))

    @Могилянська Бібліотекарка - вертайтесь, будемо разом на MS кемпи ходити, бо дивлюсь, що досі ніхто з київських біб блогерів так і не може наважитися :)

    ОтветитьУдалить
  5. ні, я знаю ще одну колєжанку-прихильницю кемпів:-) За місяць вже повернусь, будемо втрьох ходити:-)

    ОтветитьУдалить
  6. Шикарний пост і шикарна презенташка in vino veritas, перефразовуючи класика, in pasionis blogus або якось так,... ну, мене зрозуміли :)))
    А про сніг і Майкрософт - це просто щось! Я розумію, Яринка могла швидесенько вибігти десь шапки придбати, але сніг замовити....

    ОтветитьУдалить
  7. @Ганна Я розумію, Яринка могла швидесенько вибігти десь шапки придбати, але сніг замовити....


    та це вже напевно сам пан Біл... якось так... дистанційно-інноваційно організував :)

    ОтветитьУдалить
  8. О-о! Ну так, він може :) це не "техника дошла", а пан Біл дійшов :))

    ОтветитьУдалить
  9. Можливо, буде корисно:
    5-8 мая 2011 в Литве состоится четвертый международный МедиаБарКэмп -
    http://mediabarcamp.com/2011/03/2205/

    ОтветитьУдалить
  10. @ Могилянська Бібліотекарка: і корисно, і цікаво. Але у нас люди (включаючи мене) з 1 по 10 травня переважно по інших місцях гуляють :)

    ОтветитьУдалить

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...