пятница, 29 ноября 2013 г.

Інформаційні технології для божественних шкарпеток

Цього тижня:

1) знайшла три досі невідомих оповідання Д. Селінджера, що потрапили до І-нету (для цього ж І-нет і є - щоб масово нести не лише порнографію (пардон), але й культуру до людей);

2) Перечитала історії (точніше, казки) від кількох переможців російського конкурсу "Жила-была библиотека", і вам раджу - адже нечасто ми читаємо казки з бібліотекою в головній ролі. 

3) відвідала, щоправда, лише першу половину, NGO Connection Day 6, організований Майкрософт в Україні за підримки веб-порталу "Гурт".

Зустріч була з акцентом на розвиток підприємництва серед молоді, використовуючи ресурси та програмне забезпечення MS. Більшість успішних кейсів розглядалися у другій частині заходу, яку відвідала і про яку детальніше згодом напише моя колега на "Бібліотечному автобані".

Презентації доповідачів та навіть їх відео-записи вже надав Гурт, тому я лише коротенько вставлю свої 5 коп.:

Цікаво, що практично всі доповідачі наполягали, що для того, щоб стати успішними в сьогоднішніх реаліях треба інколи ризикувати і користатися всіма можливостями та такими доступними зараз інформаційними технологіями. І переконували в користі та цінності свого попереднього волонтерського досвіду.

Найпереконливіше, на мою думку, це довів Пилип Литвинов, колишній співробітник ГУРТа, що разом зі своїм партнером відкрив успішний онлайн-бізнес (магазин) з продажу оригінальних кольорових (дослівно - божественних :)) шкарпеток виробництва невеличкої фабрики з Львівської області. Подивитися на цей оригінальний бізнес та асортимент можна тут. Пилип не побоявся представити відео свого бізнес-проекту на популярному закордонному краудфандінговому сервісі KickStarter, завдяки чому зібрав з миру по нитці (9.000 $ за 30 днів) для розробки дизайну продукції.

Dream Spark та BizSpark - програми компанії Майкрософт для активних студентів та молоді, що прагне створити або щойно створила свій бізнес, на них обов’язково треба звертати увагу. Майкрософт надає таким молодим та перспективним цінні технічні консультації та підтримку, хмарні сервіси та ін. програмне забезпечення, а найуспішнішим - маркетингову та ПР-підтримку. При цьому варто зауважити, що це стосується головним чином розробників всіляких застосунків та хмарних сервісів. Мені здається, про такі можливості варто розповідати під час всіх заходів для молоді, що проводяться у бібліотеках.

Цінна адреса для спілкування між НУО та компанією Майкрсофт - ngo-ua@microsoft.com; також інформація щодо можливостей  та програм для НУО розміщується на misrosoft.ua/ngo. Одна з останніх чудових можливостей - це, зокрема, можливість безкоштовного використання Office-365, який серед усього іншого пропонує корпоративний поштовий сервіс (давно, вже давно час бібліотекам відмовитися від непрофесійних адрес на зразок library@mail.ru!) та сервіс для спільної роботи над документами SkyDrive. До того ж, там же можна й створити і розмістити свій веб-сайт.

Ото ж, дорогу та перспективи - молодим! нові можливості та безкоштовний софт - бібліотекам!

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...