вторник, 8 февраля 2011 г.

Єгипетська Александрія - це справа захисту самої ідеї бібліотеки

Як повідомляє дружній Ньо-Йоркський блог, автор якого уважно стежить за останніми подіями в Єгипті, в Александрії молоді люди в прямому сенсі цього слова стали стіною на захист легендарної Александрійської бібліотеки.

Ці ангели-охоронці були саме молоді люди, а не лише студенти з Александрійського університету, розміщеного поруч, в тому числі деякі з числа бібліотекарів, сусідів бібліотеки та інших свідомих демонстрантів, для яких Александрійська бібліотека є важливим символом Єгипту або навіть цівілізації взагалі.

Більше того, у світлі останніх подій, коли в Каірі люди стали на захист єгипетського музею після того, як там мародерами було зруйновано 2 мумії та пошкоджено декілька експонатів, рух на захист бібліотеки - це не лише акція задля захисту книжок та колекцій, це справа захисту самої ідеї бібліотеки.

Корпус сучасної Александрійської бібліотеки використовується для проведення наукових конференцій та конференцій з нині популярних в країні гендерних питань; в ньому також містяться величезні колекції манускриптів, цифрове обладнання, музеї, колекції сучасного мистецтва - все те, що створює дух давньої Александрії, мабуть найкосмополітичнішого за останні декілька століть місця на землі. 

4 комментария:

  1. Может не всё так плохо в этом мире, если нашлись эти молодые люди? Без оружия - против безумной толпы...

    ОтветитьУдалить
  2. Тільки не О, а все ж А - Александріна, або ж Александрійська бібліотека...

    ОтветитьУдалить
  3. @Могилянська бібліотекарка - дякую, виправляю. Хоч дивно, бо ім'я Alexander пишеться українською Олександр. Але тішить, що не я одна маю таку логіку :) http://www.stroyrec.com.ua/news.php?id=21808

    ОтветитьУдалить

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...