понедельник, 29 августа 2011 г.

Андрей Аствацуров: "Интернетные библиотеки предоставляют значительно больше возможностей."

Я ніколи не жила, не була і не вчилася в Санкт-Петербурзі (хоча мрію хоча б погуляти декілька днів цим легендарним містом протягом щонайменше 5 останніх років), але сподіваюся, що колись цей щасливий момент таки настане.

А поки що час від часу із задоволенням передивляюся фільми на Петербурзьку тематику, а от сьогодні ще натрапила на таке, цікаве й бібліотечне:    


В плані розвитку бібліотечної справи та бібліотек Україна не сильно відрізняється від Росії. Хіба за виключенням того, що у нас основна модернізація та комп'ютерізація здійснюється в основному за іноземні грантові кошти, а в Росії - за національні, до того ж більші :)... Тому погоджуюся з думками автора:

"Комплектация у наших библиотек сейчас слабая, поэтому "интернетные библиотеки" предоставляют значительно больше возможностей" (і аж ніяк не спотворюють місію бібліотек, як часто можна прочитати в роздратованих анонімних коментарях до деяких популярних бібліотечних блогів).

"Там (в зарубежных библиотеках) принципиально всё облегчено. У нас всё принципиально усложнено. Твой путь к книге (через библиографа) - это очень долгий путь." 
   
Справка: Андрей Аствацатуров – кумир студентов филфака СПбГУ и Смольного института свободных наук и искусств, харизматичный литературовед и блистательный лектор набоковского склада.

4 комментария:

  1. Большую кучку соли на рану насыпали:((( Больно слышать, к тому же от Андрея Аствацатурова, представителя молодого поколения и книжного профессионала

    ОтветитьУдалить
  2. Comte-monte - у вас замечательный интересный блог (зашла сегодня впервые и получила массу удовольствия), так чего ж так печалиться после слов Аствацатурова, к-рый ничего обидного ни для библиотекарей, ни для его любимых библиотек не говорит? :)

    ОтветитьУдалить
  3. Долгий путь к книге... А що, гарна назва для серіалу. Ау-у, Бібліомст?!:)

    ОтветитьУдалить

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...