вторник, 26 февраля 2013 г.

Львівський центр для бездомних збирає книжки для оновлення бібліотеки

Як ви можливо вже помітили, я не можу довго не писати про Львів :). Бо провела там найкращі роки свого дитинства та юності, бо досі з майже дитячою радістю кожного разу туди повертаюся, незважаючи на те, що не всі перетворення та перевтілення цього міста мені до душі...

Отже, не буду зраджувати старій добрій звичці та розповім, що новенького та цікавенького відбувається у столиці Галичини цього разу:

Львівський центр для бездомних збирає книжки для оновлення бібліотеки 

З метою організації та покращення дозвілля Центр обліку та нічного перебування бездомних проводить збір книг художньої літератури для оновлення існуючої тут бібліотеки, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«У нашій бібліотеці за бажанням безхатьки, які прийшли сюди на нічліг, можуть почитати художню літературу і не забувати той світ, те життя, яке колись у них було, чи, можливо, про яке мріяли, і повернутись до якого їм слід прагнути. Тому ми радо готові співпрацювати з добродіями, небайдужими людьми, аби максимально сприяти нашим підопічним подолати ті труднощі, які в них сьогодні. 
Отож, до уваги підприємців, благодійників чи просто небайдужих, які бажають допомогти знедоленим мешканцям Львова: з питань співпраці можна звертатись за тел.: 233 14 79, 233 10 49 (Центр обліку та нічного перебування бездомних).     

Цього року я натрапляла на інформацію про подібні проекти та бібліотечні послуги для бездомних у Києві, Сан Пауло (Бразилія) та Москві. Тішить, що Львів теж увійшов до числа тих міст, де опікуються не лише фізичним, але й духовно-естетичним життям таких людей. 

І, як свідчення цього, див. відео-репортаж з Центру нижче:


2 комментария:

  1. Прекрасний проект і, що важливо, соціально інклюзивний, вибачте на слові :) Про користь ТАКОЇ бібліотеки для громади навіть говорити не доводиться.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Абсолютно, тому хотілося би бачити більше подібних соціально-бібліотечних партнерств і мріється про те, щоб вони з поодиноких ініціатив переросли на "масові" і стали важливою складовою реабілітації бездомних у країні.

      Удалить

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...