вторник, 21 мая 2013 г.

Школи бувають різні

Наближається до завершення шкільний навчальний рік, і я, як мама першоклашки, мабуть 24 травня таки нап'юсь не можу оминути цю тему на своєму улюбленому блозі.

Для тих, хто давно не заходив до школи, зроблю дуже коротенький вступ: школи (у Києві) бувають дуже різні.  В залежності від здорового глузду, фінансового стану й (особливо) амбіцій батьків, діти навчаються:

а) в крутих і гарно відремонтованих ліцеях і гімназіях, які потребують від дітей шаленої напруги та серйозної недитячої роботи вже починаючи з 2 вересня першого навчального року, а від їх батьків - суттєвих фінансових вливань до загального бюджети школи, класу +, як це не парадоксально, ще й нервів і витрат на додаткових репетиторів;

б) у достатньо пристойних щодо якості викладання, але радянського вигляду і стану звичайних або спеціалізованих школах;

в) у... як би це так по-м'якше сказати... таких собі школах такого собі зовнішнього вигляду та стану викладання;

г) в особливих школах для особливих дітей різного стану та якості викладання, які зараз активно реформуються (ключове слово тут - інклюзивна освіта).

А тепер пропоную подивитися, які бувають школи, наприклад, у місті Тайпей, Тайвань :):

     

Це не фантазія, це реально існуюча приватна школа, технічно- дизайнерські рішення для якої розробила компанія Hewlett Packard за фінансової підтримки Міністерства Економіки Тайваня. Коли я запитала в одного із представників цієї компанії в Україні, а чи не планується якійсь подібний, хоча б рекламно-пілотний проект "школи майбутнього" для України, мені ввічливо відповіли, що планується, але мабуть не раніше, ніж Україна стане Тайванем :)

На цій оптимістичній ноті :) я і завершую даний допис та бажаю всім дітям та їх батькам гарного літнього відпочинку.

2 комментария:

  1. Вражаюче відео! Дійсно, що для нас це школа дужжжжжееее далекого майбутнього...

    ОтветитьУдалить

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...