среда, 13 октября 2010 г.

Привіт з міста Лева

Сьогодні я у Львові - як на диво, місто зустріло мене СУХОЮ (бездощовою) погодою та, традиційно, стукотом старенької бруківки.
   
Бібліотечний трамвайчик, нажаль, більше тут не їздить, але з явилися нові книжково-бібліотечні принади. Перша - це відносно нова книгарня біля консерваторії АК (Академічна книгарня). На жаль, не встигла забігти до середини, але ззовні виглядала дуже привабливо, хоч і не дуже академічно :). І взагалі, книжкових магазинів тут якось побільшало (я прожила у цьому місті перші 24 роки свого життя і мені є з чим порівняти!), та й бібліотеки якось трохи "піднялися" - знову ж таки, чого вартий один лише бібліотечний трамвайчик, який "прогремів" на всю Україну. Так тримати, земляки!!! 

Забігла таки до обласної наукової універсальної бібліотеки. Ой, що там було... що там було! :) Уявіть - комп ютерний зал, регіональний тренінговий центр (той, що відкрився цього року за програмою Бібліоміст). Незабаром має розпочинатися зайняття чи то з онлайн-пошуку чи то з веб 2.0 і тут я бачу "студентів". Уявіть собі - заходять такі собі бабусі-дідусі віком від 65 і старше! Я питаю в тренера, а яка в них ееее... мотивація. Відповідь була шикарна:

1) щоб спілкуватися з онуками
2) щоб не відставати від онуків

Бабця 2.0 - ось де справжній прогрес!
3) щоб онуки не думали, що вони крутіші :):)

Ще один шедевр, який я почула сьогодні у Львові: сільський голова (дуже такий, знаєте, модерновий і продвинутий у всіх відношеннях чоловік, кандидат наук до речі!) з одного смт у львівській області запропонував здійснити такий проект у бібліотеці - "Зустрів лелеку - приходь у бібліотеку!" Одна назва чого варта :), а взагалі проект буде про всебічну (у тому числі інформаційно-веб2.0-лівську) допомогу молодим студентським сім ям. Думаю, що враховуючи якщо не бебі-бум, то принаймні постійно-позитивні тенденції прирісту населення в західних регіонах країни, проект просто приречений на успіх. 

2 комментария:

  1. Правда, на зайняттях буває таке, що хтось там щось то недочуває, то недобачає... але враховуючи солідний вік "студентів", я б їм всім видала по якомусь там... бібліотечному Оскару :)

    ОтветитьУдалить
  2. Гарний відгук про Львів та його активне громадське життя. Дякую.

    ОтветитьУдалить

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...