воскресенье, 31 октября 2010 г.

Гарбузовий суп для тих, кому не подобається хелоуін

Пишу цей пост у темній кімнаті в сутінках на скрипучому кріслі... воно й не дивно - ввечері хелоуін - свято, нині дуже модне серед молоді та прогресивного офісного планктона. В цей вечір на підвіконнях виростають гарбузи зі свічками замість очей, а діточки та дорослі змагаються, хто виглядає страшніше у червоно-чорному вбранні аля Фреді Крюгер, вампір або відьма.

Я, очевидно, не дуже прогресивна, тому що цього свята не люблю - так само, як розтиражоване та комерціалізоване свято Валентина. На відміну від інших американських свят (Дня подяки, Columbus Day або Дня незалежності, наприклад).

Що я маю проти Хелоуіна? Довго пояснювати... можливо, мені занадто часто зустрічаються чортики та відьми у реальному житті (достатньо вийти на вулицю), щоб я ще шукала з ними контактів на вечірках + не люблю, коли такі корисні й багаті на каротин гарбузи використовують не за призначенням.

Тому я сьогодні вирішила розрізати чудового маленького темно-помаранчового гарбузика та зробити з нього суп. Вийшло дуже навіть смачно - по крайній мірі чоловік з їв та не жалівся.

Пан Бібліотекар радив дати рецепт, але я щось не наважуюся - раптом комусь не сподобається, бо суп був без традиційної картоплі та з часником замість цибулі :)

А тим, хто таки відмічає це свято, бажаю гарної чорно-червоної забави та швидкого одужання після неї :). Sweet November's coming!

8 комментариев:

  1. Подобається День подяки?! Дякуєте індіанцям за те, що вони ступилися з українських земель??=)

    ОтветитьУдалить
  2. Щось тіпа того... все одно краще за хелоуін

    ОтветитьУдалить
  3. Чим краще? Тим що у нас День подяки не святкують? Between two evils, I always pick the one I never tried before.

    ОтветитьУдалить
  4. Да ви я бачу ще той філософ... якось треба буде справді попробувати в Штати на День подяки попасти. Тоді й поділюся враженнями

    ОтветитьУдалить
  5. Суп из тыквы - это что-то новенькое для меня! Зря рецепт не огласили. У нас только гарбузовую кашу варят. В бабушкиной печке она получалась необыкновенной! "Смачно, як у дитинствi!"

    ОтветитьУдалить
  6. VolNa, специально для вас :): цветная капуста, совсем немного обычной, тыква, нарезанная кусочками - сколько не жалко :), лавровый лист, томатная паста предварительно обжаренная на подсолнечном масле с чесночком и тонкие модные макароны из тёмной муки з висівками, приправка какую любите. Варится быстро и легко - приятного аппетита! ;)

    ОтветитьУдалить
  7. Ух, ты! Довольно изысканно! И диетично достаточно! Спасибо.

    Подумалось: если предложенные вами ингредиенты (без модных макарон!) измельчить в блендере, то получится пикантный суп-пюре. Сверху положить маминых сухариков и немного зелени... Ум?

    ОтветитьУдалить
  8. Ням-ням... правда, мне за мамиными сухариками 500 км ехать :). Но свежей зелени там реально не хватало; когда буду резать вторую половинку тыквы - обязательно учту.

    ОтветитьУдалить

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...