суббота, 23 октября 2010 г.

Контент - валюта Інтернету (враження з MSБлогтобер-Фесту)


Була сьогодні на Blogtober Fest, організованому київським Майкрософтом  у партнерстві з Яндексом, Самсунгом (він розігрував симпатичний нетбук, який на жаль виграв один молодий чоловік, що не дуже-то його й хотів... life's cruel), та, звичайно, "зірками нашої блогосфери" (без сарказму).

Відкрив Фест директор Майкрософта Дмитро Шимків (який колись починав зі студентського Aisec-а) віршами мого улюбленого Гумильова, і я зрозуміла, що це буде ще той Фест...

Власне, так воно і було - дівчата в білому, що танцювали у величезному вікні Internet Explorer9; пряма трансляція твітів на великому екрані; прикольні презентації від представників яндекса та, звичайно, "відверті розмови про це" - про українські та російські блоги, блогосферу в цілому, як все починалось й де ми зараз, останні тренди, секрети успіху та наші з вами, шановні блогери, перспективи.

Що сподобалось особливо - так це та невимушено-демократична й легка атмосфера заходу (цілий день пролетів, як декілька годин), яку створили як організатори, так і самі блогери-учасники + повна відсутність цензури (в залі було повно Макінтошів та ін. "яблуневої" продукції; каверзні та відверті запитання були ознакою хорошого тону).

Пошкодувала, що не була в джинсах ... просто якось забула, що вже субота і що йду не на роботу :), наступного разу, якщо мій блог до того часу буде живий та здоровий, підготуюсь краще.

З того набору візитівок та контактів, які я побачила на Фесті, найближчим до мене виявився лише Бібліоміст, який представляла Ганна Тараненко. Шкода, що вас, Пане Бібліотекарю, не було - втрьох було би веселіше. Але ми вже там з Анною постаралися - розмалювали своїми бібліотечно-танцювально-комп ютерними мотивами та лінками всі стіни, і було видно, що люди трохи зацікавилися деякими словосполученнями :)

З понеділка буду викладати фотки, а наразі ще декілька фраз, які запам яталися найбільше:

- блог - это СМИ, которое никогда зря не пачкало бумагу;
- контент - валюта Інтернета;
- раскрутка блога сравни любовному флирту;
- можно либо сначала стать знаменитым, а потом блоггером; либо просто стать знаменитым блоггером;
-  Простите, а вы кто? Да... старый муж новой сотрудницы Майкрософта;
- работайте над своим блогом каждый день, включая выходные, и через какие-то 3 года он превратится в процветающий бизнес...

чого і вам бажаю. Тут можна подивитися одну з найкращих презентацій, а тут (українська блогосфера) - найповніший відгук та "репортаж". Вибачте, але відгуки з ЖЖ я не публікую та переважно не читаю :)

16 комментариев:

  1. Про флирт понравилось. А еще (по Марии Ивашиной) в блоге надо уходить от звериной серьезности. Вобщем,надо легче и проще жить и в реале,и в виртуале - и всем будет счастье!

    ОтветитьУдалить
  2. ...втрьох було би веселіше...

    Без Наталії будь-який склад був би неповним.

    Щодо фраз... я б посперечався, особливо щодо бізнесу. Там гроші, тут любов) До того ж, переглянув програму: розкрутка, розкрутка, розкрутка...

    Для мене блоґ повинен здійснювати якусь соціальну дію (саме тому я недолюблюю блоги-колектори) і дія ця повинна не закічуватись у віртуальному світі, а виливатись і змінювати світ реальний.
    (багато патосу, якось поясню на конкретному прикладі)

    ...віршами мого улюбленого Гумильова...

    Отже, дійство було російскомовне, але всі хвацько вболівали за Уанет?!

    ОтветитьУдалить
  3. @Pan: дійство було міжнародне т/я ключові презентери були як з Росії (яндекс і не тільки) так і з України + деякі проекти (блоги) були такими, що велися декількома авторами як з У так і з Р. А щодо мові презентерів, то кожен говорів тою, якою було зручно + іноді росийською, щоб яндекс все краще зрозумів :)

    Шкода, що Наталії теж не було... наступного разу не стидайтеся та просто напрошуйтеся на запрошення - як от ми з Ганною :)))

    ОтветитьУдалить
  4. Как хорошо сказано: "уходить от звериной серьезности"! Вот, задумалась теперь. Спасибо за совет, буду стараться. Мой нынешний девиз - легче и проще в реале и виртуале!
    А рассказали как интересно, захотелось тоже там побывать...

    ОтветитьУдалить
  5. ...наступного разу не стидайтеся...

    Часу не було. Крім того склад на 75% у цих акціях стабільний, було б бажання... зміст доповідей рідко змінюється)

    Окремо про Яндекс! - звідсіля - Поисковая система yandex.ru предназначена для работы с "русскоязычным" интернетом, поэтому просим вас добавлять дневники, содержащие тексты на русском языке и/или представляющие интерес для русскоязычных пользователей Яндекса.

    Така собі маргінальна, самообмежена система... чого доброго вона може навчити свободолюбивих блоґерів?!)

    ОтветитьУдалить
  6. Х-мм... того, хто ніколи не слухав вживу презентацій Яндекса, вона дійсно нічого доброго не навчить :). А ви не звернули увагу на с "русскоязычным" интернетом? Справа в тім, що яндекс індексує не виключно російський, а весь кириличний (включаючи білоруський, український, болгарський...) сегмент нету, і набагато краще навіть за мій улюблений гугл. Крім того, для мене свобода як раз й означає відсутність як географічних, так і мовних меж (намагаюся вести блог трьома мовами), а от meta.ua навряд чи б мені в цьому допомогла.

    Так що не треба недооцінювати Майкрософт - там працюють не дурні люди. Принаймні ті, кого я бачила на Фесті, такими аж ніяк не виглядали :)

    ОтветитьУдалить
  7. ...для мене свобода як раз й означає відсутність як географічних, так і мовних меж...

    І хто встановлює ці мовні межі? Я чи Ґуґл?

    ...набагато краще навіть за мій улюблений гугл...

    Це у вас інтуїція? Введіть URL вашого блогу у форму. А тепер в ґуглі введіть - site:http://bibliote4nyj-gopak.blogspot.com
    І хто краще?

    ОтветитьУдалить
  8. 2 maribal - так что, встретимся через год? ;). Офис МС ближе всего к вокзалу (хорошее стратегическое расположение) - приезжайте! Если вдруг надемаете ещё заглянуть в тот же Самсунг или Хьюлет Паккард - они все там же :))))

    ОтветитьУдалить
  9. Введіть URL вашого блогу у форму

    Пане Бібліотекарю, вам не подобається Яндекс? Тоді гугліть і не беріть в голову :). А я нє брєзгую.

    Дякую, що звернули увагу на те, що мені ще треба попроцювати над своїм блогом (я вже казала, що люблю конструктивну критику), бо досі навіть елементарні мітки для своїх постів налаштувати та мету нормально прописати не було часу. Після цього й зроблю запропонований вами тест.

    Порівняємо статистику за рік ;)

    ОтветитьУдалить
  10. Лірично відступ відносно вражень (з відомих приказок Паісія Святогорця):

    Жив собі метелик, який ціле життя те й робив, що літав над гарнющими пахучими квітами на галявині. Але одного разу він випадково відлетів трохи вбік та загубився. Мимо пролітала велика зелена муха.
    -Скажіть будь ласка, чи не знаєте ви, де тут ростуть гарні пахучі квіти? - запитався метелик
    - Не бачила я тут жодних квітів, - відповіла муха. Але тут поряд є чудова смердяча калюжа, яка мені так подобається.
    Так і люди - хтось бачить виключно квіти, а хтось концентрується саме на ... чомусь іншому :)

    ОтветитьУдалить
  11. Через рік, коли ви знову почуєте про "цільову аудиторію, блоги-круто! ітд." скажете мені муха ви, чи метелик.
    А поки можете крилишкамі бяк-бяк-бяк:)

    ОтветитьУдалить
  12. "Повторение - мать учения", Pane Ne Bibliotekaru. А про те, що блоги - це круто, я можу слухати безкінечно :). Якщо я досі, після 10 років роботи там, де я працюю, не стала мухою, то й через рік вже не стану :)))

    ОтветитьУдалить
  13. До речі, кому досі не подобається MS Blogtober Fest - вам на жовтневий

    NGO Bridge Camp - послухайте презентацію від EBA Toastmasters International & TopTalkers Club:). Враженнями краще обмінюватися в реалі...

    ОтветитьУдалить
  14. "Pane Ne Bibliotekaru" це до кого звернення?? Це просто хрестоматійно: кажу як блогер блогеру - "Враженнями краще обмінюватися в реалі":)

    Ну от побачите, що з часом ви вимагатимете більш "практичних" доповідей...

    ОтветитьУдалить
  15. @Pan: "Ne" з'явилося помилково-випадково, жодного підтексту :)

    ОтветитьУдалить

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...