воскресенье, 19 декабря 2010 г.

SMM Camp - в сети, как и в бизнесе, побеждает не тот, кто умнее, а тот кто быстрее



Не думала - не гадала, що проведу одне з моїх найулюбленіших зимових свят на кемпі. Але довелося - просто не могла його пропустити, і виявилося що недарма.

Якщо не враховувати певних організаційних дрібничок, як то брак стільців (або килимків :)) під час однієї цікавої для мене презентації про кейс з використанням Фейсбука, кемп був організований та проведений на високому рівні. Молодці, хлопці та дівчата - цікаво, динамічно, "все як має бути" одним словом!

Також було дуже приємно, що незважаючи на те, що захід був розрахований в першу чергу для бізнесу, в ньому взяли участь і представники бібліотечної та некомерційної сфери. І це цілком нормально т.я. насправді немає великої різниці (хоча невелика все ж таки є:) між просуванням бренду та просуванням бібліотеки в соціальних мережах. І багато спільного - наприклад, не рекомендується робити це через Однокласників або надто нав’язливими методами і "прямо в лоб." Ну і (це вже давно не новина), фейсбук та твітер рулить. До речі, для тих хто живе на твітері, була організована пряма трансляція заходу - приєднуйтесь до #smmcamp та "читайте, що кажуть прості люди, аналізуйте, співставляйте та розправляйте груди" :)

Чому? Дуже просто - згідно останніх маркетингових досліджень, рекламі зараз довіряють не більше 15% інтернет аудиторії, в той час як порадам друзів на ФБ або твітері - біля 80%. Ну і, якщо ви робите це через ФБ не як приватна особа, а як організація, то це звичайно має бути не індивідуальна сторінка, а фан-група.

Звичайно, я не зможу розповісти в межах одного посту про все корисне і цікаве, про що ми дізналися протягом кемпу. Хоча, згадаю таки одну презентацію про те, як одна агенція успішно підтримувала та "розкручувала" двох нардепів з Одеси під час місцевих виборів через "народну" мережу ВКонтакті. Але я напевно ще не раз буду до цього повертатися як у цьому році, так і в наступному. Крім того, наступного року організатори обіцяли викласти всі презентації онлайн, так що трохи терпіння і ви дізнаєтесь про все, так би мовити, з перших вуст.

Також рекомендую для перегляду одне відео, корисне як для користувачів ФБ зі стажем, так і для новачків.


4 комментария:

  1. Так, гарний кемп вийшов. Додам лише цитату з презентації Ярослава Ажнюка, що припала мені до душі: "Content is the King". Всі інструменти соц. медіа, так і залишаться інструментами, якщо не буде справжнього якісного контенту І слава Богу, на теренах бібліотечної блогосфери такі творчі люди є!

    ОтветитьУдалить
  2. Лесю, погоджуюся! Хоча мені більше подобається "Контент - валюта Інтернету" (я все ж таки економіст за освітою :))

    ОтветитьУдалить
  3. Так, так, і характерно те, що обидва авторів цитат представляють одну організацію http://www.prodigi.com.ua/ :))

    ОтветитьУдалить
  4. Ага, Продіджі та Оксану зараз активно "поливають" на твітері. Нелегко працювати в PR, особливо коли робиш щось нове та краще за багатьох інших і не приховуєш, що маєш MBA

    ОтветитьУдалить

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...