среда, 30 ноября 2011 г.

Про найдорожчу в світі книгу

Жодних сантиментів. Мова піде не про найдорожчу у переносному (чи то... душевному чи якось так)  сенсі цього слова книгу, а про таку, яка на теперішній час є найдорожчою за своєю вартістю. Щасливий володар такої книги (чомусь не дивуюся) - найкращий друг та спонсор наших бібліотек - Біл Гейтс. Отже:

Самая дорогая книга, которая возглавляет топ-10 раритетов, принадлежит американскому мультимиллионеру Биллу Гейтсу. Это – знаменитый «Кодекс Лестера» Леонардо да Винчи, который был написан легендарным художником и изобретателем в 1506 году. Книга представляет собой обычную тетрадь, в которой все записи сделаны зеркальным шрифтом. В 1994 году за этот библиографический шедевр Билл Гейтс выложил $30, 4 млн.
От дивлюся я на цю ціну і думаю - ну хіба не загнули, а? Бо, для порівняння, рукопис 9-ї симфонії Моцарта коштує всього 4,1 млн дол... - словом, якось дуже непропорційно...

5 комментариев:

  1. Доводилось бачити щоденник Леонардо на одній виставці... Дійсно вражає причетність до Епохи і Генія, а цей знаменийти "почерк Леонардо" ще й додає таємничості... Тож, якщо б я була Гейтсом, ну хоча б Меліндою:-),теж би не пожаліла коштів на таке:-)
    Загалом, мова не про найдорожчу книгу, а ту, що вдалось найдорожче продати:-)

    ОтветитьУдалить
  2. Цікаво, а яка книга тоді є тою самою найдорожчою в світі, яку ще досі не оцінили, не продали або не купили? ...

    ОтветитьУдалить
  3. Хм..ну добре. Які прогнози зробимо на через сто років?

    ОтветитьУдалить
  4. Через 100 років? а раптом таке "Про що "цвірінькали" наші предки: Повний архів Твіттера за 2011 рік":-) В перекладі на китайську.

    ОтветитьУдалить
  5. Ой, насмішили :) Хоча... бібліотеки вже ніби почали тві-архіви робити, то чому б і ні? ;)

    ОтветитьУдалить

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...