среда, 17 октября 2012 г.

NaNoWriMo@your library

Отакою аброю-кадаброю виглядає назва оригінальної ініціативи Американської бібліотечної асоціації, яка традиційно полюбляє різні тематичні або святкові "дні", "тижні" (як національний тиждень бібліотек), а відтепер і місяці.

NaNoWriMo (National Novel Writing Month) - національний місяць написання романів/новел, коли всі новелісти чи ті, які хочуть ними бути дружно сідають за свої ноутбуки та до кінця листопада пробують писати романи довжиною не більше 50 000 слів. До речі, як на мене, то час обраний чудово, бо коли ще пробувати щось писати як не в листопаді...

А до чого тут бібліотеки - власне, багато бібліотек по цілій країні стануть отими надихаючими й комфортними і, звичайно відповідно обладнаними та пристосованими місцями, де письменники-ентузіасти зможуть творити свої шедеври. Крім того, для юних авторів, що робитимуть свої перші проби пера, в бібліотеках будуть проведені консультації з написання новел, зустрічі з місцевими письменниками, ну і звичайно (як же без них!) неформально-розважальні Parties та ПР-заходи. От як народжуються справжні письменники в американських бібліотеках сьогодні :)

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...