воскресенье, 9 января 2011 г.

еБуковкі та літкав'ярні VS бібліотеки - 3:0

Клуб любителей электронного чтения открывает сезон. Зимняя еБуковка 22 января

Приглашаем всех фанатов электронных читалок на зимнюю еБуковку в Харькове. Которая состоится 22 января 2011.

Как всегда, будет много интересных людей, новых читалок и приятного общения.
meeting 300x247 Клуб любителей электронного чтения открывает сезон. Зимняя еБуковка 22 января

Для кого это?
Мы приглашаем всех фанатов электронных читалок. Если у вас уже есть устройство для чтения книг, приходите и приносите его с собою, если у вас его нет – все равно приходите, чтобы узнать об этом больше. Если вы любите читать книги, не важно, обычные или электронные, то на нашем мероприятии вы встретите единомышленников.

Что там будет?
К нам снова приезжает Андрей Савчук представитель компании PocketBook. Который, привезет несколько моделей читалок из новой линейки ридеров. Расскажет, покажет, даст повертеть в руках, а так же ответит на все вопросы по их функционалу и особенностям.

Кроме того на встрече будут представлены новинки от Sony Reader и других производителей читалок.

Детальнее 

Як ви гадаєте, де збираються в 2011 році (і де вони збиралися в 2009 і 2010) любителі книг, інформаційних технологій та читання? Вгадали - НЕ в бібліотеці, хоча саме бібліотеку уявляєш першою, коли дивишся на малюночок зверху.   

І щоб ніхто не сумнівався, вони додали до назви клубу любителів читання слово "електронне" + чи навмисно, чи інтуітивно обрали місцем зустрічі дуже затишне, привітне, можливо ще й смачне місце, що має смачну та модну назву Літературне кафе. 

Хто зна, можливо в організаторів цього вже традиційного заходу колись і з являлася думка організувати його в бібліотеці. А може вони просто не знали, що в бібліотеках теж вже давно є комп ютери, І-нет, електронні каталоги, навіть цілі електронні читальні зали... А може їх колись відлякала непривітна бабуля з бібліотечного гардеробу (знаємо й такі випадки), а може вони колись дуже замерзли в бібліотеці взимку і злякалися, що поважні гості з |Pocketbook-а теж відморозяться; а може думали що їм категорично заборонять випити філіжаночку кави з горнятком чаю в Храмі Знань; а може вони продивилися "список культурних заходів на квартал" і зрозуміли, що цей захід був би повним офтопом, а може вони злякалися радянських бібліотечних меблів? Чи подумали, що всі читачі та працівники бібліотек накладуть анафему на їх "електронні читалки"? А може бібліотекарі просто навіть ніколи й і не намагалися встановити контакт із закладами такого типу та запропонувати їм співпрацю, а може... хто зна... поживемо в 2011 - побачимо.

А наразі все більше людей цікавляться електронним читанням та все менше з них (включаючи мене) звертаються зі своїми потребами до бібліотек, надаючи перевагу літературним кафе, книгарням-ресторанам, книжково-кавовим клубам та іншим подібним закладам, які поступово відгризають у бібліотек шматочки їхнього хлібу або, мовою бізнесу, левову частку їхнього ринку.  

7 комментариев:

  1. У нас люди загалом не дуже переймаються читанням, звідкіля у вас дані про про "читання електронне"?

    А те що бібліотеки оминули, так це або провтик Pocketbook, або не хочуть з бібліотеками ділитись, що зрештою теж провтик).

    ОтветитьУдалить
  2. Дивно. А я вважаю, що це ще й "провтик" бібліотек :).

    Де взяла - будете в Києві/Харкові/Дніпрі - придивіться до людей в метро; + просто поговоріть з людьми навколо (не з бібліотекарями:)). Хоча... може у вас (у Львові) люди дійсно читанням не дуже переймаються. Напевно тому що метро немає.

    ОтветитьУдалить
  3. Спостерігав і якогось читацького буму не помітив.

    ОтветитьУдалить
  4. Просто ви не часто і не довго в Києві буваєте. Наступного разу придивіться краще. Якщо щось знову будете недобачати - проведу для вас персональну екскурсію. З мене екскурсія, з вас жетони і потріпаний Акунін - його в метро найчастіше читають:)

    ОтветитьУдалить
  5. Дякуємо за анонс наших зустрічей, а ще більше Дякуємо за пораду проводити майбутьні заходи в бібліотеці. Обов'язково спробуємо домовитись. Тим паче, на наші єБуковки кожного разу приходить все більше людей. Літ-кафе вже не в змозі забеспечити потрібну кількість "посадочних місць" )))

    P.S: Прийздить до нас на зустрічи, будемо раді познайомитись.

    ОтветитьУдалить
  6. iBooki - нема за що :). А бібліотеки в Харкові великі - з "посадочними місцями" проблем точно не буде :))

    ОтветитьУдалить
  7. Запрошую iBooki і в Київ, там не тільки в метро читають:-), і не лише Акуніна і Донцову:-)

    ОтветитьУдалить

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...