среда, 9 февраля 2011 г.

Живу на батьківщині Незнайки та Кози-дерези


... але дуже хотіла би якось ненадовго забігти до Ярославської області... на гостину до Баби Яги :)

Зараз багато говорять про модний сервіс геотаргетингу. Але й старі добрі карти досі актуальні, особливо якщо вони такі... казкові. Ну, а в онлайн їх ніколи не пізно буде запостити.

У Києві приступили до створення казкової карти, яка об'єднає всю інформацію про місця народження героїв українського фольклору та сучасних казок. 
З-поміж  перших героїв, які потраплять на карту, будуть відомі українські богатирі Кирило Кожум'яка і Котигорошко, коротун Незнайко і навіть Коза-дереза, чиє місце народження, відповідно до карти, приписується Київській області, повідомили організатори проекту.

На віртуальній казковій карті будуть вказані місця, де встановлені пам'ятники, проходять свята, присвячені народним героям, а також розміщені легенди, що підтверджують появу того чи іншого героя в цьому місті чи області.


Interfax-Russia.ru - Ульяновская область объявила себя родиной Колобка и прописалась на "Сказочной карте России". Самой густонаселенной сказочными персонажами оказалась Ярославская область. Здесь обосновались Алеша Попович, Курочка Ряба, Щука и Емеля, Баба-Яга, Мышка-норушка и Водяной, а Переславль-Залесский объявил себя тридевятым царством.
 Зі слів авторів проекту Казкова карта України, вони досягли угоди з колегами з Москви, що створюють російський варіант подібної карти, домовившись обмінюватися інформацією про нових учасників своїх проектів і легендами, знайденими регіональними істориками та краєзнавцями.

Творці казкових карт зазначають, що ця угода допоможе уникнути появи одних і тих самих героїв на обох картах, а також посилить спільний пошук нових слідів в історіях про казкаря і казках.

Головна мета соціального проекту - популяризація українських казок. Автором проекту виступило Всеукраїнське художнє агентство Традиція. 

Хоча інше джерело подає інформацію трохи інакше :)

Продолжением проекта "Сказочной карты России" станет "Сказочная карта Украины". Это будет совместный проект ассоциации землячеств Москвы и украинского художественного агентства "Традиция", занимающегося детскими проектами в области национальной культуры. 

І про онлайн компонент там вже подумали:
В свободном доступе волшебной карты пока нет. Однако в скором времени в интернете появится интерактивный сайт Сказка.ру.

Кстати, авторы "сказочного" проекта решили не ограничиваться лишь созданием волшебной карты. Так, в России уже объявлен конкурс на лучшую твиттер-сказку - самую короткую и интересную, которая сможет уместиться в рамках 140 печатных знаков. Каждый желающий сможет отправить свое произведение на твиттер-аккаунт http://twitter.com/#!/bestfairytales/ или по электронной почте twitter-fairytale@mail.ru.

6 комментариев:

  1. Как здорово звучит: коротун Незнайко ... :))
    Ай-да Ярославская область! Видимо, всерьёз за развитие туризма взялись.

    ОтветитьУдалить
  2. @VolNa - ну, всерьёз будет тогда, когда запустят какой-то там... хотя бы сезонный чартерный/low cost рейсик из Киева :)

    ОтветитьУдалить
  3. чуть не подавилась, читаючи первый коммент

    а моя мама родом из Ярославской области, и я там в детстве была - хоооолодно...

    ОтветитьУдалить
  4. Так в мире же глобальное потепление! С почти катастрофическими последствиями. Скоро все будут стремиться отдыхать там, где холодно.

    ОтветитьУдалить
  5. Тем более пора low cost "Летим к Бабе Яге. Дёшево" открывать :)

    ОтветитьУдалить
  6. Конечно, пора!
    Но я сейчас о Киеве мечтаю... Уже наверное и на ступе бы полетела!

    ОтветитьУдалить

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...