четверг, 28 октября 2010 г.

Лідери бібліотечної справи в Кам янці-Подільському - репортаж з полів

Добра новина - сьогодні розпочався (власне, перший день вже закінчився) перший семінар для тих, хто таки наважився податися на програму бібліотекарів-лідерів Бібліомоста. З самого ранку тихий та спокійний Кам янець почав гудіти - це приїхали "наші" з усіх куточків України.

Здається, найбільша "група захвату", як жартома назвали її бібліотекарі з заходу, приїхала з Харківської області - браво, Харків впереди планеты всей! :). Якщо чесно. ще ніколи не писала в блог сидячи в ресторані та слухаючи шансон+попсу, який співає хлопець безпосередньо за мною... але життя (точніше, Wi Fi) заставило...

Вражень насправді дуже багато, емоцій - ще більше, але таки спробую сконцентруватися на декількох найяскравіших моментах. Найкращі презентації викладу з часом у Торбинці корисних матеріалів... о, мій улюблений Ерік Клептон пішов... :)

Думала донедавна, що мене вже мало в цьому житті що зможе здивувати... виявилося, що я помилялася. Бо Вінницька Тімірязєвка розповіла, що вони вже мають душову кабіну з усім необхідним (не для директора чи персоналу, а саме для відвідувачів) та диванчик для тих читачів-користувачів, які надають перевагу працювати лежачи.

Дізналася також, що вже існує електронний папір, то що Бігдан - це, виявляється, найвідвідуваніший вебсайт України... хто б міг подумати!

Відкрила для себе, які приємні, людяні та душевні люди працюють, виявляється, у відділі бібліотек нашого Міністерства культури. Із великим захопленням прослухала презентацію Дмитра Рябіченка (жіночки дивилися на нього великими очима та все старанно записували, а потім завалили нас флешками) та пошкодувала, що недостатньо його слухала, коли він працював за сусіднім столом зі мною :)

Презентації всіх тренерів бібліотекарі слухали ду-уже уважно. І все записували й записували...
І, основне... але про це вже завтра...  Постараюся також викласти найближчим часом фотографії деяких ключових та пікантних моментів.



2 комментария:

  1. Не забудьте выложить презентации.) Презентацией Дмитрия Рябиченка заинтриговали:) VIP комната и VIP душ в библиотеке - это тоже отличная идея. А лучше сразу в библиотеке комнату-гостиницу отвести - чтобы какой-нибудь ученый мог остановиться и прямо с утра - за книжки

    ОтветитьУдалить
  2. я уверена, что скоро мы и к этому прийдём и обязательно пригласим москвичей поучиться;)

    ОтветитьУдалить

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...