четверг, 11 августа 2011 г.

Teen Book Video Awards - австралійський досвід

Чим більше знайомлюся із креативними підходами до PR та онлайнової маркетингової діяльності деяких видавництв ближнього та дальнього зарубіжжя (хоча й Грані-Т останнім часом теж тішить), тим більше вона мені подобається. А особливо - оригінальні конкурси, розголос про які вдало йде через всі популярні соціальні мережі та до яких щоразу залучається все більше й більше молоді.

Так і цього разу - одне з найбільших видавництв у світі Random House Australia розпочало у травні 2011 р. конкурс Teen Book Video Awards, результати якого буде оголошено після 30 вересня і на які я чекатиму з нетерпінням. До участі запрошуються всі підлітки, які люблять читати книги і цікавляться створенням відео-роликів. Конкурсантам запропоновано створити 90-секундні бук-трейлери до однієї з 16 книг (очевидно, того ж видавництва :)) на вибір, переможцям пропонуються непогані призи і набір книг для своєї школи. Неважко здогадатися, що згодом видавництво буде використовувати найкращі бук-трейлери, створені підлітками, для мережевої реклами своїх книг. Ну і, звичайно, перед тим, як створити бук-трейлер, учасники будуть змушені прочитати декілька з книг із запропонованого видавництвом списку.

Трейлер конкурсу:



Думаю, вже дуже скоро подібні мережеві "книжкові" відео-конкурси з'являться і у нас, і бібліотечна спільнота не залишиться від цього процесу осторонь. Тим більше, що вона вже сама потрохи буктрейлери робить :). В майбутньому (зараз у мене трохи інші плани на найближчий рік) я би сама була не проти подібний конкурс організувати або, ще краще, співорганізувати. А поки що пропоную всім небайдужим до промоції книг, читання й інформаційних технологій серед молоді звернути уваги на таку форму роботи і подумати про пошук партнерів для її проведення. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...