пятница, 18 октября 2013 г.

Книголюби з Макдональдза, бібліотечна пневмопошта та ін. хіти минулого тижня

Знаєте, бувають такі п'ятниці (не часто, але ж бувають), коли розумієш, що ця робоча п'ятниця - це вже зайве :). Все важливе та термінове, що можна було робити, вже було зроблено, і зараз вже немає ані сил, ані натхнення розпочинати (знову ж таки наголошую, в п'ятницю) щось нове... Зараз ще уважно подивилась на колег навколо мене і зрозуміла, що такі дні бувають не лише у мене :)) 

Єдине, що я добре можу робити в такі дні - писати в блог, то ж пропоную черговий хіт-парад най... ммм... оригінальніших. мабуть, книжково-бібліотечних новин за цей тиждень:


На перше місце ставлю мережу фастфудів Макдональдз, менеджери якої мабуть останнім часом серйозно захопилися читанням. Настільки серйозно, що вирішили у листопаді місяці замінити іграшки, які традиційно супроводжують дитячий пакет Happy Meal на паперові книжки. Крім того, вони будуть поширювати й електронні книги про здорове харчування. Щоправда, ця акція проходитиме поки що лише у США, але хто зна - може макдональдзові книголюби скооперуються з нашими бібліотеками (ну, або з PocketBook) та зроблять щось подібне і у нас? :)

"В ноябре компания McDonald's планирует раздать детям в США более 20 миллионов экземпляров книг. Каждую порцию Happy Meal будет сопровождать одна из четырех книг на английском или испанском языке, герои которой — динозавр, коза, бодибилдер и птица — ищут способы правильно питаться, а когда находят их, обретают счастье и душевный покой. Кроме бумажных версий компания собирается раздавать электронные версии книг. Акция по распространению бумажных книг, которая продлится с 1 по 14 ноября 2013 года, призвана с одной стороны, приучить детей к чтению, а с другой — помочь в формировании здоровых привычек в еде.


Это не первый эксперимент McDonald's с раздачей книг. Пилотная акция проводилась в январе 2012 года в Англии: было роздано 9 миллионов книг. По словам представителей компании, 90% родителей позитивно оценили акцию и предложили рекламировать книги чаще. В связи с этим в ближайшие два года McDonald's собирается продать в Великобритании более 15 миллионов книг.
Среди е-книг, которые будут доступны через специальное приложение для телефона McDonald's Happy Meal App, будут не только электронные версии бумажных книг. Для этого компания заказала создание иллюстрированных электронных книг у ряда издательств, в том числе британской DK Publishing, печатная продукция которого высоко ценится. Раздача электронных книг продлится до конца 2014 года: каждый месяц McDonald's будет давать доступ к очередной книге из серии «Великие города мира». При этом получить электронную книгу можно будет не только при покупке Happy Meal."
На друге місце цього тижня впевнено вийшла обласна бібліотека ім. Пушкіна з м. Омська, Росія, яка (це вже стає модно) організувала "блог-тур на крышу" для спільноти активних місцевих блогерів.

Наскільки я зрозуміла з блогерських репортажів про подію, вийшло цікаво, неформатно (бо зазвичай показують те, що на поверхні, а тут показали не лише модні сучасні сканери для рідкісних книг, але й "технические артефакты (пневмопочта "Магистраль-2" производства
Хасавюртовского приборостроительного завода Дагестанской УССР)

+ блогери це все, знову ж таки, цікаво, з гумором (як для людей, а не як для звіту чи публікації в персі) та неформатно пропіарили.

Так выглядят пневмопатроны для документов






І на почесне третє місце ставлю ефектну новину про відкриття "першої в країні безкоштовної студії звукозапису для дітей" на базі Львівської центральної дитячої бібліотеки - переможця конкурсу "Творчі майстерні" від програми "Бібліоміст".


У рамках проекту «Музичний Bonus Track» спільно з програмою «Бібліоміст» у Центральній бібліотеці для дітей та юнацтва Львова (вул. Окуневського, 3) відбулося відкриття першої в Україні бібліотечної дитячої студії звукозапису «Формат+». 

До відзначення цієї події долучився скрипаль-віртуоз Олександр Божик.
«Бібліотека – це не тільки місце збереження та передачі інформації, це простір творення і реалізації мрій», – переконані автори проекту. «Якби у моєму дитинстві була бібліотека з такими можливостями, я б проводив там день і ніч," – зазначив Олександр Божик після свого виступу на відкритті проекту. 

    


Комментариев нет:

Отправить комментарий

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...