четверг, 31 октября 2013 г.

Осіння львівська лірика

Цього тижня мені пощастило провести цілих два дні у Львові. Звичайно, за цей час назбиралось багато лірики-неминучої львівської романтики, і звичайно я додаю її чергову порцію до блогу, щоб трохи розбавити свої вже давно столичні погляди на життя взагалі та життя навколо бібліотек зокрема.

Цікаво, що навіть двох днів вистачило, щоб по поверненні одразу кинувся у вічі київський (синонім - швидкий та вічно такий... "затурканий" :)) темп життя. У Львові все було геть інакше - купа розслаблених туристів у центрі міста та по чисельних кав'ярнях серед робочого дня та тижня,

спокусливі ароматні запахи/зображення/тексти кави і про каву на кожному кроці,

незрозумілі слова у меню/вивісках/рекламних матеріалах зрозумілими буквами,

купа "італійських" продуктових крамничок, які розрослися по всьому місті мов гриби після дощу

ну і, звичайно, класичний львівський дощ зранку до вечора - пізнаєте Львів?

Давно не була у регіональному тренінговому центрі при ОУНБ (пригадуєте - тій самій, де три роки тому вперше показався на люди Пан Бібліотекар :)) і тому одразу помітила, як він змінився. По-перше, модні і такі важливі сьогодні іміджеві дрібнички, як Wi-Fi та QR код з "сучасною бібліотекою" прямо на фасаді.

По-друге, вражаючий (як за розміром, так і за якістю) рекламний банер Центру вже всередині бібліотеки та дуже симпатична дошка з новинами та найцікавішими оголошеннями.

По-третє, асортимент послуг (центр пропонує, в тому числі, використання приміщення з сучасною мультимедійною технікою для проведення майстер-класів і презентацій, також дуже затребуваною виявилася програма з вивчення англійської мови "English 123 в
бібліотеці", яка вже йде повним ходом за участю чудового волонтера - викладача англійської мови, а випускники ще однієї (дуже давньої) програми "Золотий вік" (навчання основам користування ПК та Інтернет + культурно-розважальні заходи для людей старшого віку) досі отримують свої дипломи у Львівській мерії, часто за участі самого міського голови. Словом, Центр вже дуже добре знають та цінують в місті - так добре, що працівники вже просто "розриваються" між чисельними партнерами, яким так важко відмовити :)

Словом, вітання львівському регіональному тренінговому центру та його небайдужим співробітникам, які разом з іншими десятьма бібліотеками Львівської області зараз ще й створюють свій новий гарний та потужний веб-сайт на платформі EDUkIT.  Нових перспектив та популярності у віртуальному просторі!  

А зараз вибачте - пішла пити каву, і Вам також раджу :).

До речі, не все так погано і в Києві - нещодавно для всіх нас - любителів справжньої вишуканої кави та цікавої літератури - відкрилася нова, така собі кавово-книжково-вінілова крамниця "Хармс".

Виглядає надзвичайно привабливо!



  

   

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...